De eerste echo

Mijn vrouw en ik wilden al erg lang een baby, maar helaas wou het maar niet lukken. We probeerden het eerst een halfjaar zonder hulpmiddelen, maar helaas werd mijn vrouw niet zwanger. We besloten na dit halfjaar hulpmiddelen in te schakelen. We gingen beiden extra gezond eten en mijn vrouw deed regelmatig een ovulatietest. Twee maanden later was het wel raak en was mijn vrouw zwanger. Ons geluk kon niet meer op en we verheugde ons al op de eerste echo. De eerste echo kwam dan ook al na 1,5 maand en alles bleek toen goed te zijn. Na de eerste echo volgde er meer en uit alle echo’s bleek dat het kindje gezond zou zijn. We waren dan ook iedere keer super blij met dat nieuws. Mijn vrouw begon tijdens de zwangerschap wel steeds meer last te krijgen van kwaaltjes en ik probeerde dan ook erg mijn best te doen om er voor mijn vrouw te zijn.

Mijn vrouw steunen tijdens de zwangerschap

De zwangerschap kon soms voor ons beiden erg zwaar zijn. Mijn vrouw had namelijk super veel last van haar hormonen en hierdoor kreeg ze allerlei zwangerschapskwaaltjes. Zo was ze regelmatig super chagrijnig en had ze regelmatig rug- en hoofdpijn. Op zulke momenten probeerde ik er dan ook extra voor haar te zijn. Zij zorgde ten slotte ook voor ons toekomstige kindje. Om haar extra te verwennen gaf ik haar dan ook regelmatig een massage. Dit zorgde ervoor dat ze wat minder rugpijn had en dat ze af en toe even lekker kon ontspannen. Mijn vrouw waardeerde mijn steun enorm en we zijn er dan ook beiden erg trots op, op hoe onze zwangerschap is verlopen. We besloten uiteindelijk dat we wouden dat mijn vrouw thuis zou bevallen en hier hadden we kraamzorg voor nodig.

Kraamzorg

Toen mijn vrouw in de laatste cyclus van de zwangerschap kwam ben ik gaan zoeken naar de juiste kraamzorg. We wouden een vrouw waarmee we beiden een klik hadden. We hebben dan ook drie vrouwen laten langskomen en hebben uiteindelijk één vrouw gekozen wie we de kraamzorg toe vertrouwden. Dit bleek uiteindelijk ook een hele goede keus, want de kraamzorg verliep erg soepel en dat was erg fijn. De keuze om thuis te bevallen staan we ook nog steeds achter. Het gaf wel wat kleine complicaties, maar was uiteindelijk wel erg bijzonder. Wanneer we nu in onze kamer komen denken we steeds terug aan de thuisbevalling.

Kraamzorg