Kostuum Utrecht

Kostuum Utrecht

 

Heb je binnenkort een bijzonder feest? Dan is het belangrijk dat je opzoek gaat naar het perfecte kostuum in Utrecht. Er is zeker keuze genoeg, in het grote aanbod van winkels. Maar waarop moet je letten? Ik leg het jullie uit!

 

Kleur en materiaal

Weet je nog niet goed welke kleur van maatpak je moet kopen? Hier is een tip: als je zelf nog niet veel (of geen) kostuum hebt, dan is het een slim idee om te kiezen voor een basiskleur. Denk aan grijs, zwart, donkerblauw. Dit is de beste keuzes, omdat je (tenzij je erg rijk bent) waarschijnlijk geen 10 maatpakken in een keer zult kopen. Door voor een basiskleur te kiezen, kan je je maatpak altijd goed combineren en kan je hem gebruiken voor verschillende gelegenheden, van communie- tot bedrijfsfeest! Ook het materiaal waaruit het kostuum gemaakt is, is van belang. Met katoen krijg je een casual uitstraling, met linnen zit je safe in de zomermaanden. Wol is van goede kwaliteit en is in de meeste gevallen een uitstekende keuze!

 

Goed in je vel

Een goed kostuum ziet er niet alleen goed uit, maar zit ook als gegoten. Een maatpak mag nog zo mooi zijn als je wil, als het niet goed zit dan zal je maatpak zeker niet het gewenste effect hebben. Moest je toch per ongeluk een kostuum met de verkeerde maat gekozen hebben, dan is er gelukkig nog een oplossing! Mouw- en broeklengte kunnen over het algemeen makkelijk worden aangepast. Zo kan je er toch nog voor zorgen dat je kostuum je als gegoten zit. Pas wel op, want als je schouders niet goed zitten dan kunnen deze nog moeilijk aangepast worden. De beste optie is om je in het begin te laten adviseren door een professional!

 

Tips voor de juiste kostuummaat

Als je een kostuum gaat passen, is het dus belangrijk dat je erop let dat je schouders goed zitten. Om dit te verwezenlijken, moet je erop letten dat de schouderzeem ongeveer op het punt zit waar je schouders eindigen en je armen beginnen. Zorg ervoor dat je schouders niet te strak zitten! Daarnaast is het ook belangrijk dat je broek goed zit. Hij moet goed zitten rondom je bovenbenen en bij je billen. Probeer er eens mee te gaan zitten. Zorg er daarnaast voor dat je broek lang genoeg is!

 

Hou rekening met je budget

Kostuums bestaan in verschillende prijsklassen, maar over het algemeen geldt dat een kostuum erg prijzig is. Om die reden is het belangrijk dat je op voorhand een budget bepaalt, zodat de verkoper hier rekening mee kan houden.