Vegan producten voor een gezonde levensstijl

Vegan productenVegan? Dat staat voor veganistisch eten, dierlijke producten worden dan vervangen door plantaardige alternatieven. Dus geen melk, kaas en ei in ons dagelijkse menu. Er zijn al mensen die volledig veganistisch eten, iets dat volgens deze mensen goed is voor mens, dier en milieu. Veganisten verschillen dus nadrukkelijk van vegetariërs. 

Onthouden van dierlijke producten

Louter vegan producten tot je nemen kan, mits je wel gezond en gevarieerd eet en vitamine B12 slikt, een vitamine speciaal voor mensen die zich onthouden van dierlijke producten. Vitamine B12 komt normaliter voor in dierlijke producten als melkproducten en vlees. Voor mensen die alleen vegan producten eten is het dus uitermate belangrijk om deze vitaminen op een andere weg tot je te nemen. 

Ook Omega-3 wint aan populariteit

Steeds meer mensen zoeken het dus in vegan producten en dit verklaart ook de toenemende populariteit van Omega-3, vetten die uitermate belangrijk zijn voor het hart, de ogen en de hersenen. Veel mensen die alleen vegan producten eten nemen behalve aanvullende vitamine B12 ook een capsule Omega-3.

Veganisten en dus geen vegetariërs

Mensen die alleen vegan producten nemen worden ook wel veganisten genoemd. Dat is iets heel anders dan vegetariërs, die zoals bekend alleen geen vlees eten. Ben je veganist, dan eet je ook geen vlees maar neem je evenmin zuivel, eieren en honing en eet je zelfs chocolade zonder melk. En als we de gebruikers van vegan producten mogen geloven is deze chocolade minstens zo smakelijk als de uitvoering met melk. Veganisten kom je daarnaast nooit tegen in kleding met leer, wol of zijde. 

Veganisme is sterk in opmars

Veganisme is de afgelopen jaren heel sterk in opmars en er wordt veel aandacht besteed aan mensen die alleen vegan producten tot zich nemen. Daarom neemt het aantal vegan producten ook steeds meer toe en lanceren vrijwel alle merken nieuwe vegan producten als alternatief voor de producten met dierlijk materiaal. Deze zogenaamde plant based producten vinden al gretig aftrek in de supermarkten in ons land, terwijl je vegan producten ook simpel online kunt bestellen. Onlangs werd het al uitgebreide aanbod van vegan producten verder uitgebreid met kipcorns van Mora, ijsjes van Unilever, Alpro ijskoffie en groentebroodjes en groenteblokjes van Albert Heijn. 

Aanbod vegan producten neemt alleen maar toe

En zo zal het aanbod van vegan producten, zo is de verwachting, met de tijd meer en meer toenemen, zoals ook het aantal mensen dat geen dierlijke producten eet ook alleen maar gaat groeien.