Waarom zou je een natuurgeneeskundige raadplegen

Je eerste bezoek aan de natuurgeneeskundige

Voordat hij de eerste belangrijke bijeenkomst begint, zal de natuurgeneeskundige zijn aanpak uitleggen en je vertellen hoe het verder zal gaan. Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten, soms langer. De technieken van de natuurgeneeskundige variëren afhankelijk van de praktijk en kunnen het onderwerp zijn van speciale sessies. De meeste natuurgenezers verdelen hun consulten in drie delen:

– Een gedetailleerde vragenlijst, in de vorm van een dialoog, die aan je verwachtingen voldoet;

-je beter leren kennen door vragen te stellen over je medische voorgeschiedenis, je familie, persoonlijkheid, lopende behandelingen en levensstijlen op alle niveaus: voeding, beroep, lichaamsbeweging, emoties, omgeving, enz.

-het behandelprogramma bestaat uit persoonlijk en toegewijd natuuradvies met diverse gezondheidsplannen. Deze plannen omvatten maatregelen met betrekking tot voeding, lichaamsbeweging en psycho-emotioneel management. Afhankelijk van het geval kan dit worden aangevuld met voedingssupplementen of biotherapie.

Begrip en luisterbereidheid

De natuurlijke genezer is bereid om te luisteren, te begrijpen en mededogen te hebben. Hij toont respect voor lopende medische behandelingen. Hij zal ook een goede “opvoeder” zijn die zal uitleggen hoe en waarom je constitutie, vitale functies, metabolisme, overbelasting en / of tekortkomingen enz. in een bepaalde toestand zijn. Net als bij andere medische beroepen, valt een natuurlijke genezer onder het beroepsgeheim, zodat de door hem geregistreerde informatie niet openbaar mag worden gemaakt, ook niet aan familie of derden.

Welke middelen gebruikt de natuurgeneeskundige

De actiemiddelen zijn divers: het belangrijkste is om de balans door voedsel te herstellen (“Laat voedsel je eerste medicijn zijn” – zei Hippocrates ooit), wat in verschillende vormen kan worden geassocieerd met fytologie: kruidenthee, extracten, pillen, enz. Hij gebruikt ook aromatherapie met etherische oliën, natuurlijke supplementen, bijvoorbeeld sporenelementen of kruidenelixers, ademhalings- en ontspanningstechnieken, manuele technieken, therapeutische massages, hand- of voetreflexologie, hydrologie (de rol van water, zowel intern als extern), magnetisme en fysieke oefeningen. Zoals je kunt zien, zijn er veel natuurgeneeskundige technieken. De natuurgeneeskundige kan ze niet allemaal gebruiken, daarom zijn de meeste gespecialiseerd in een of meer technieken.

Voortdurende testen

Verschillende technieken en benaderingen die in de natuurgeneeskunde worden gebruikt zijn vaak onderwerp geweest van klinische proeven. Het blijft echt een de discipline in de geneeskunde die het onderwerp is talrijke wetenschappelijke studies. Supplementen die vaak worden gebruikt door natuurgeneeskundige worden ook erkent in de traditionele geneeskunde. Onder andere middelen tegen hoge cholesterolwaarden, diabetes type 2 en hoge bloeddruk, stress, enz.

Natuurgeneeskundige